26.10.06

Alkeiskurssi-infoa (päivitetty 26.10.06)

Kendon alkeiskurssi alkoi Kouvolassa näytöksellä to 19.10. klo 20:15 Sarkolan koululla, Toukotie 31, Kouvola. Harjoitukset tiistaisin (klo 19.00) ja torstaisin (klo 20.00).

Lisätietoja tällä sivustolla, sähköpostitse osoitteesta xxkaigarakendo@hotmail.comxx tai
Riku Pasanen, puh. 0400 542 993 (jätä x:t pois sähköpostiosoitteesta)

Kendon harjoittelun päämääränä on kehittää harjoittelijoiden henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia sekä luonnollisesti myös lajin tekniikan osaamista vuosisataisiin perinteisiin tukeutuvan tehokkaan harjoittelun avulla.

Kendo tarkoittaa "miekan tietä", japanilaista miekkailua. Kendo kehittää yleiskuntoa, itsetuntoa ja itsehillintää sekä nopeaa havainnointi– ja reagointikykyä.
Kendo sopii kaikille, naisille ja miehille, iästä, koosta tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Alkeiskurssin ikäraja on kuitenkin 13 v.

Kurssin kustannukset ovat noin 60 euroa (alkeiskurssimaksu 20e ja salimaksu 40e). Lisäksi jokaisen kurssilaisen tulee hankkia shinai eli bambumiekka. Miekkoja saa edullisesti seuralta kurssin alkaessa noin 30 euron hintaan tai suoraan esimerkiksi Kendoshopista. Seura ostaa seuran kautta hankitun shinain takaisin myyntihintaan alkeiskurssin aikana, jos kendo ei jostain syytä maistukaan.

Alkeiskurssilla ei tarvita shinain lisäksi mitään muita erityisvarusteita. Pitkät verryttelyhousut tai vastaavat ja olkapäät peittävä t-paita riittävät.

Saapuessasi näytökseen, ota kengät pois ennen saliin eli dojoon astumistasi.

Lisätietoja kendosta löytyy mm. Suomen Kendoliiton sivuilta (www.kendoliitto.net)